Dieser 1. Grand Cru Classé von Saint-Emilion gehört Gérard Perse, der ihn in den letzten Jahren zu einem der prächtigsten Weine des Bordeaux gemacht hat.
«Very deep purple-black in color, the nose starts off quiet and stern, swiftly growing exponentially in the glass to reveal powerful plum preserves, fruitcake, coffee beans, smoked meats and black olives scents with emerging nuances of roses, hoisin, molten chocolate and licorice plus a waft of candied violets. WOW—the palate explodes with waves of black fruit preserves, exotic spices and savory chocolate, framed by very firm, super ripe, velvety tannins and an electric backbone of freshness, finishing with epic length and energy. Amazing, singular wine—it could only be Pavie.»
Gorgeous from start to finish, offering lush layers of raspberry, cassis and plum sauce flavors entwined with licorice, apple wood and rooibos tea notes. There's a serious grip through the finish but this is focused and pure in feel. The encore of fruit detail at the very end is impressive.
Impressive aromas of pure, crushed blackberries and brambleberries with red and black licorice and black olives, as well as incense, following through to a full body with round, creamy tannins and lots of fruit. Yet, it’s tight and reserved at the finish. Needs three or four years to open and start showing its true character. Powerful and linear. Cellar-bound. Try after 2026.
Saluons ce 2018 plus sensuel que d'ordinaire. Le style emprunte ici une nouvelle direction et, dans une année comme 2018, compliquée, complexe et concentrée, le vin livre un visage plus engageant avec un tanin plus frais. Il puise dans son terroir une grande aptitude au vieillissement.
Sculptural, toujours doté d'un élevage consistant marqué par le bois neuf, Pavie reste l'un des crus les plus puissants du secteur. Sur ce millésime entier et solaire, il confirme son statut et se dresse tout en épices, en notes chocolatées et en fruits noirs bien mûrs. La bouche est intense, maple, généreuse, la matière tannique imposante, mais de parfaite maîtrise. C'est un vin de longue garde, que l'on servira avec un civet de chevreuil ou un lièvre à la royale.
Sculptural, toujours doté d'un élevage consistant marqué par le bois neuf, Pavie reste l'un des crus les plus puissants du secteur. Sur ce millésime entier et solaire, il confirme son statut et se dresse tout en épices, en notes chocolatées et en fruits noirs bien mûrs. La bouche est intense, maple, généreuse, la matière tannique imposante, mais de parfaite maîtrise. C'est un vin de longue garde, que l'on servira avec un civet de chevreuil ou un lièvre à la royale.
Technische Angaben
96 Decanter
96 Falstaff
99 James Suckling
99 Parker
98 Wine Spectator
98 Yves Beck
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