Les Pagodes de Cos ist streng genommen der Zweitwein von Cos d'Estournel. Die Reben, die ihn hervorbringen, werden in einigen Jahren den Grand Vin des Grand Cru Classé 1855 ergeben.
This is really minerally and salty with spices, such as cloves. Full-bodied, yet tight and beautiful. Chewy, yet focused and bright. Very integrated. Hard not to drink.
Pointé comme ma meilleure note en Primeurs, ce vin confirme ce statut en finale. Couleur sombre et intense. Nez très aromatique, au fruité mûr et épicé. Ample à l'attaque, juteux en milieu de bouche, gras, le vin évolue puissant, sur une saveur profonde en finale. Déroulé ascendant. Tannicité enveloppée et crémeuse. Belle persistance.
Medium to deep garnet-purple in color, notions of wild blueberries, boysenberries and redcurrant jelly come bounding out of the glass, followed by a profound core of warm cassis, licorice and bouquet garni with a touch of cinnamon stick. Medium to full-bodied, the palate bursts with bright, expressive black and red fruit flavors, framed by firm, fine-grained tannins and loads of freshness, finishing on a lingering spicy note.
Plump blackberry fruits, velvety texture and evident tannins. An excellent wine that has sapidity and punch, a great combination that makes this extremely successful. 4% Petit Verdot completes the blend.
Fruchtiges Bouquet, rote Kirschen, Himbeeren, Johannisbeeren, Kakao. Bute Dichte, saftig, jugendlich adstringierend, feine Säure, viel Herzkirschen, Himbeeren, geröstete Kräuter, zart Nougat im Finish, gute Länge.
Schöne Fruchtintensität des Bouquets (schwarze Johannisbeeren, Brombeeren) im Einklang mit typischen St-Estèphe-Nuancen wie Aromen von Zigarrenkisten, gefolgt von einem Hauch Menthol. Kompakter Charakter am Gaumen. Der Wein ist ausgewogen und wird von kräftigen, aber feinen Tanninen gestützt. Ein wunderbarer Wein, der ein wenig Kellerreife verdient.
Technische Angaben
91 Bettane Desseauve
93 Decanter
95 James Suckling
94 Parker
93 Quarin
91 Wine Spectator
94 Yves Beck
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